Rosana Maria Nedelciu

Dezvoltare personală și profesională, cu cap și cu drag 'Smart with Heart' personal&professional development

Cum te pot ajuta?

 

 

LIFE COACHING

dacă nu-ți dă pace sentimentul că…

Nu știu care e menirea mea și ce trebuie să fac ca să mă simt împlinit(ă).

Mi se pare că oamenii văd din mine doar o mică parte. Aș vrea să mă vadă așa cum sunt eu cu adevărat!

Am învățat să gândesc pozitiv și să fiu optimist(ă), dar adevărul e că viața mea nu s-a schimbat în bine. Dar, te rog, nu spune nimănui asta despre mine! De câte ori am încercat, mi s-a spus că e vina mea, că nu sunt cu adevărat pozitiv(ă) și că trebuie să mai evoluez. Și mi-e ciudă și rușine în același timp.

Sunt un om bun, dar unii mă iau drept prost. În plus, de câte ori încerc să spun că nu sunt de acord cu ceva, mă acuză că sunt conflictual. Cum să fac să mă impun, dar fără să fiu considerat agresiv?

Simt că pot mai mult, că sunt mai mult decât în prezent, dar nu știu ce.

Îmi dezvolt latura spirituală, dar nu vorbesc despre asta de teamă că ceilalți ar râde de mine sau mi-ar spune că am luat-o razna. Și totuși, pentru mine e important și simt nevoia să împărtășesc ce am descoperit!

Nu e corect! Sunt un om bun; de ce nu mi se întîmplă lucruri bune, așa cum li se întâmplă altora?

Se spune că fericirea înseamnă să-ți urmezi pasiunea, dar când să am eu timp de așa ceva? Eu trebuie să muncesc de dimineața până seara ca să îmi asigur mie și familiei mele un trai decent, și nu mai am energie pentru altceva.

Dacă ne-am asculta cu toții inima, și-am face ce ne îndeamnă ea, atunci cu toții am avea succes? Ce se întâmplă dacă risc, îmi dedic timpul, energia și resursele pasiunii mele, și dau greș?

CONSILIERE ÎN CARIERĂ

dacă nu-ți dă pace gândul că…

Simt nevoia unei schimbări, dar nu știu exact ce vreau.

Mi-am pierdut motivația profesională și sunt în impas. Nu-mi mai face nici o plăcere să merg la serviciu și mi-e teamă că un job nou n-ar fi decât aceeași Mărie cu altă pălărie.

Nu am un serviciu și nu reușesc să-mi găsesc unul, oricât am încercat.

Am o ofertă de angajare prin care aș putea să îmi schimb jobul, dar nu sunt sigur(ă) dacă mă va ajuta în carieră.

Vreau să îmi construiesc branding-ul personal, vreau ca oamenii să știe despre realizările mele și să devin vizibil(ă).

Nu știu cum să fac! Îmi iubesc job-ul, dar îmi urăsc șeful!

Șeful meu își arogă meritele pentru rezultatele excepționale ale muncii mele, iar eu nu primesc nici o recunoaștere în schimb. De altele nici nu mai vorbesc!

Vreau să cer o mărire de salariu, dar mi-e teamă de un refuz sau de consecințe negative. Dacă mă dă afară sau mă trece pe o listă neagră?

M-am săturat de bârfa de la birou, dar nu știu ce să fac. Am observat că cei care nu bârfesc cu șeful sunt considerați ”cu nasul pe sus” și, în timp, sunt excluși din echipă.

Sunt manager pentru prima dată și am probleme cu unul dintre subordonați care îmi comentează toate deciziile și mă ia chiar peste picior în fața celorlați membri ai echipei mele. Și de parcă nu ar fi fost de ajuns, toată lumea îl consideră un ”top performer” și îl place.

Deși eu sunt cel (cea) care trebuie să îndrepte întotdeauna greșelile colegilor mei, suntem plătiți egal și nu mi se pare corect. Nu numai că rezultatele mele sunt mai bune, dar trebuie să și muncesc în plus ca să refac ce au greșit ei.

… și așa mai departe…

Înseamnă că ești pregătit(ă) să începi o aventură extraordinară, printre cele mai frumoase din viață, și pe care o vei purta mereu în suflet: înflorirea ta. Și dacă ești în căutarea unui partener de drum și de povești și lecții învățate, totul sub egida nobilă a confidențialității, trimite-mi un mesaj pe adresa rosana.nedelciu@gmail.com și spune-mi despre tine, așa cum te vezi. 

Leave a comment

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 171 other subscribers

Categories